VIDEO: Dodge Viper SRT10 ACR este lider absolut pe Nurburgring

Autor: Gabriel Grosoiu 28 sept. 2011 Știri auto
VIDEO: Dodge Viper SRT10 ACR este lider absolut pe Nurburgring

Lexus LFA Nurburgring Edition nu se mai poate lăuda cu recordul său de 7 minute şi 14 secunde, obţinut anul trecut pe circuitul Nordschleife din cadrul Nurburgring. Supranumit „Iadul Verde”, circuitul german este considerat a fi locul ideal în care supercarurile destinate producţiei de serie să-şi demonstreze supremaţia.

Dodge Viper SRT10 ACR, care pune la bătaie o putere de 600 CP, a restabilit echilibrul în lumea maşinilor de performanţă, luându-le japonezilor de la Lexus recordul de 7 minute şi 14 secunde, înregistrat anul trecut cu LFA Nurburgring Edition. Astfel, Viper SRT ACR a reuşit să parcurga circuitul de la Nurburgring în 7 minute şi 12 secunde.

Pentru a pune la punct recordul, în condiţiile în care Dodge Viper şi-a încheiat producţia de anul trecut, specialiştii de la SRT au apelat la ajutorul Clubului Viper din America, pentru a aduce la timp în Germania două ACR-uri noi, din show-room-ul Tomball Dodge. Pilotul căruia i-a revenit onoarea de a forja Viper-ul pe virajele circuitului este Dominik Farbacher, al cărui talent a fost şlefuit în competiţii precum cursa de 24 de ore de la Le Mans sau campionatele American Le Mans şi Rolex Grand Am.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide