Video-experiment: pilot vs. gamer... în aceeaşi maşină. Cine câştigă?

Mulţi au impresia că, dacă se pricep să conducă o maşină pe calculator, se vor descurca la fel de bine şi într-o maşină reală pe şosea. Următorul videoclip încearcă să demonstreze (sau să contrazică) această ipoteză.

De la început trebuie spus că vorbim de un videoclip realizat... în scopuri publicitare. Pentru că în spatele acestui ”experiment” se află o companie specializată în jocuri pe calculator.

Ideea este una foarte interesantă: cea de a compara, în mod direct, performanţele unui pilot pe o maşină adevărată, respectiv ale unui gamer experimentat pe consola video.

Prin urmare, cei de la Viagame au modificat un model Renault Megane RS RB8, montând în partea pasagerului un display de 19 inci, precum şi un volan şi pedalier de consolă. Jocul? Shift 2. Locaţia? Circuitul spaniol Catalunya, lângă Barcelona. Protagoniştii sunt pilotul Peter Ternström şi tânărul Fredrik Brolin, în rol de ”Shotgun Driver”.

Atenţie, însă, menirea acestui experiment nu este de a arăta că jocurile pe calculator sunt buni profesori, deci trebuie aplicat principiul ”do not try this at home”. Dimpotrivă, realizatorii filmării pur şi simplu vor să demonstreze gradul de realism la care au ajuns jocurile din ziua de azi, dar nu ca feeling, ci doar ca rezultate.

Deci faceţi excese doar pe computer, nu şi în viaţa reală!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.