VIDEO: Jaguar ne prezintă un nou concept de parbriz virtual

Jaguar Land Rover şi-a pus echipele de dezvoltare la treabă şi după ce au prezentat maşina care "învaţă" nevoile şoferului vin cu o nouă inovaţie ce pare inspirată de simulatoarele auto: parbrizul virtual.

VIDEO: Jaguar ne prezintă un nou concept de parbriz virtual VIDEO: Jaguar ne prezintă un nou concept de parbriz virtual

Sigur aţi prins ştirea despre sistemul Jaguar Land Rover care dă maşinilor capacitatea de a "învăţa" comportamentul şi nevoile şoferului, aşa că e timpul pentru o nouă invenţie a grupului deţinut de indienii de la Tata Motors: parbrizul virtual.

Deocamdată proiectul se află doar în stadiu de concept şi este testat de inginerii Jaguar Land Rover, însă o viitoare implementare pe modelele de serie ni se pare cât se poate de realistă. Sistemul promite să îmbunătăţească experienţa de condus pe şosele sau pe circuit prin transformarea parbrizului într-un ecran imens pe care sunt proiectate imagini virtuale, cu diferite scopuri: atenţionarea şoferului de apariţia unor obstacole, limita legală de viteză sau informaţii oferite de sistemul de navigaţie.

Pentru cei care şi-au făcut un hobby din mersul la limită pe circuit cu maşinile personale, sistemul poate fi adaptat astfel încă să proiecteze o hologramă a maşinii, care să simuleze parcursul din tura precedentă de circuit, conuri virtuale pentru sesiuni de antrenament şi linii ajutătoare pentru abordarea virajelor la viteză optimă, pe o trasă ideală.

În videoclipul de mai jos aveţi o reprezentare detaliată a funcţiilor pe care le poate prelua parbrizul virtual:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.