VIDEO: Lupta greilor cu motoare V8 biturbo – S63 AMG vs. Cayenne Turbo S

Se iau două maşini cât se poate de diferite şi se pun una lângă alta pentru o liniuţă de pomină. Singurul lucru pe care le au în comun este tipul motorului – V8 biturbo pe benzină. Iată, aşadar, cum decurge un drag race între noul Mercedes-Benz S63 AMG şi un Porsche Cayenne Turbo S.

VIDEO: Lupta greilor cu motoare V8 biturbo – S63 AMG vs. Cayenne Turbo S VIDEO: Lupta greilor cu motoare V8 biturbo – S63 AMG vs. Cayenne Turbo S

Porsche Cayenne şi Mercedes-Benz S-Class sunt două maşini pe care nu le-ai pune, în mod normal, într-un comparativ. Dar britanicii de la EVO sunt de altă părere. Ei cred că versiunile lor de top, respectiv Cayenne Turbo S şi S63 AMG, pot fi comparate. Şi au şi motive: ambele sunt versiuni de top, ambele sunt confortabile şi extrem de rapide şi ambele au V8-uri biturbo sub capotă.

Limuzina cu stea în frunte are un V8 de 5,5 litri care produce 585 CP şi 900 Nm, iar SUV-ul sportiv Porsche are tot un V8, dar de 4,8 litri, care dezvoltă 550 Nm şi 750 CP. S-ul are avantajul unei greutăţi ceva mai reduse (2.290 kg faţă de 3.035 kg în cazul lui Cayenne), în vreme ce tracţiunea integrală ar trebuie să ajute colosul Turbo S să pornească mai rapid de pe loc.

Rezultatul, în videoclipul de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.