VIDEO: Mercedes-Benz ilustrează sistemul Intelligent Drive pe modelul S500

Se pare că o nouă cursă se conturează în lumea auto, aceea de transformare a maşinilor obişnuite în vehicule 100% autonome. Iar cei de la Mercedes-Benz tocmai ce s-au prins la horă.

VIDEO: Mercedes-Benz ilustrează sistemul Intelligent Drive pe modelul S500 VIDEO: Mercedes-Benz ilustrează sistemul Intelligent Drive pe modelul S500

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt 2013, germanii de la Mercedes-Benz au prezentat sistemul Intelligent Drive care transformă condusul într-o simplă formalitate, lăsată în voia senzorilor, a camerelor video şi a informaţiilor primite şi transmise prin GPS.

Dacă Audi a făcut deja primul pas cu sistemul ce permite unei maşini să se parcheze singură, Mercedes-Benz preia ştafeta şi o ridică la un alt nivel. Şi nu oricum, pentru că germanii au programat maşina să conducă singură pe o distanţă de 100 km, pe acelaşi traseu pe care Bertha Benz l-a parcurs acum 125 de ani între Mannheim şi Pforzheim.

În secolul 21 însă, primul Mercedes-Benz S500 autonom a fost nevoit să se confrunte cu obstacole des întâlnite de orice şofer normal: semafoare, sensuri giratorii, pietoni, biciclişti şi tramvaie, în cadru unui adevărat test de fezabilitate.

Esenţialul este însă altul: realizarea a fost posibilă prin utilizarea tehnologiei deja existente, foarte apropiată celei de care dispune noul S-Class, fără alte investiţii astronomice.

Cum s-a descurcat primul S500 autonom, vedeţi în materialul video de mai jos. Ce părere aveţi, au un viitor asemenea sisteme?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.