VIDEO: Nissan prezintă casa ideală pentru proprietarii de Leaf

Autor: Gabriel Grosoiu 06 oct. 2011 Știri auto
VIDEO: Nissan prezintă casa ideală pentru proprietarii de Leaf

Nissan Leaf se află în avangarda noului val electric care agită industria auto, dar succesul lui comercial depinde de modul în care viitorii proprietari vor putea să-şi adapteze obiceiurile la maşina pe care o conduc. Atunci când nu faci parte dintre cei care opresc la benzinărie, apar probleme legate de posibilitatea de a alimenta bateria automobilului în timp util şi în condiţii de securitate optimă.

O parte din bătăile de cap cumpărate la pachet cu o maşină electrică şi-au găsit acum o posibilă rezolvare, ce vine chiar de la Nissan. La târgul de electronice şi IT CEATEC, desfaşurat chiar în Japonia, producătorul auto a prezentat pe teren propriu o casă a viitorului, care să se muleze pe nevoile proprietarilor de Leaf.

NSH-2012, aşa cum a fost denumită locuinţa viitorului în viziunea Nissan, beneficiază de o structură monococă, de inspiraţie aeronautică şi este proiectată astfel încât un Nissan Leaf să poată fi parcat chiar sub spaţiul destinat locuirii. În mod previzibil casa este dotată cu panouri solare, dar alimentarea nu este posibilă doar dinspre locuinţă spre maşină.

Nissan Leaf are posibilitatea de a furniza current către casa NSH-2012, în situaţii de urgenţă sau pur si simplu când panourile solare cedează. Deşi este puţin probabil ca proiectul ceor de la Nissan să ajungă realitate prea curând, ne putem imagina cum vor arăta soluţiile viitorului, în materie de adaptare urbană la noile modalităţi de alimentare a maşinilor electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide