VIDEO: Performanţele lui Nissan Juke-R, dezvăluite oficial

Cel mai rapid crossover din lume poate fi considerat un supercar veritabil. Află cifrele oficiale comunicate de Nissan pentru combinaţia diabolică dintre Juke şi GT-R.

A pornit ca un zvon, apoi existenţa sa a fost recunoscută, pentru ca în luna noiembrie a anului trecut să avem parte şi de prezentarea sa oficială. Şi totuşi, ce lipseşte din puzzle-ul conceptului Nissan Juke-R, rezultat din combinaţia dintre platforma tehnică de GT-R şi caroseria lui Juke? Performanţele maşinii, desigur.

Iată că aşteptarea a meritat, iar cei de la Nissan traduc în cifre capacitatea crossover-ului lor extrem. Astfel, Juke-R reuşeşte să atingă 100 km/h în 3,7 secunde, plasându-se astfel la doar o secundă în urma lui Nisan GT-R. Viteza maximă are şi ea o valoare fantezistă pentru un crossover de clasă mică, deşi obişnuită pentru un supercar: 257 km/h.

Dincolo de performanţele tehnice, însă, Juke-R este un exerciţiu de excepţie
, dus la capăt în urma a nu mai puţin de 1.540 de ore de muncă, răspândite pe parcursul a 22 de săptămâni. Motorul său, preluat de pe cel mai feroce Nissan din istorie, are 480 CP, iar cuplul dezvoltat de varianta montată sub o "banală" caroserie de Juke dezvoltă un cuplu de 579 Nm.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.