VIDEO: Porsche simulează un tur de Nurburgring

Autor: Silviu Draganescu 30 iun. 2008 Știri auto
VIDEO: Porsche simulează un tur de Nurburgring

Într-o vizită la centrul tehnic Porsche de la Weissach, cei de la Insideline.com au prins în acţiune noul simulator, desprins parcă direct din jocurile de pe calculator, cu G-meter şi locaţia pe hartă. Practic în ce constă un astfel de simulator?

Se ia un motor, se montează pe un banc de probe, care îl mişcă în toate direcţiile şi îl turează corespunzător pentru a simula perfect condiţiile la care ar fi supus atunci când este montat pe o maşină. Astfel, inginerii pot testa orice propulsor în condiţii reale fară a mai fi nevoie să se deplaseze efectiv până la circuit.

De asemenea, nu mai există dependenţa de condiţiile atmosferice. Şi să nu uităm şi de reducerile de costuri aferete logisticii deplasării până acolo, capitol unde Porsche de altfel este un mare campion.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide