VIDEO: Porsche simulează un tur de Nurburgring

Producătorul german a creat un simulator ce imită perfect condiţiile de rulare pe circuitul de la Nurburgring.

Într-o vizită la centrul tehnic Porsche de la Weissach, cei de la Insideline.com au prins în acţiune noul simulator, desprins parcă direct din jocurile de pe calculator, cu G-meter şi locaţia pe hartă. Practic în ce constă un astfel de simulator?

Se ia un motor, se montează pe un banc de probe, care îl mişcă în toate direcţiile şi îl turează corespunzător pentru a simula perfect condiţiile la care ar fi supus atunci când este montat pe o maşină. Astfel, inginerii pot testa orice propulsor în condiţii reale fară a mai fi nevoie să se deplaseze efectiv până la circuit.

De asemenea, nu mai există dependenţa de condiţiile atmosferice. Şi să nu uităm şi de reducerile de costuri aferete logisticii deplasării până acolo, capitol unde Porsche de altfel este un mare campion.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.