VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma

Într-o vreme în care pe drumurile din România puteau fi văzute doar IMS-59, Dacia 1300 şi poate câteva GAZ M21 Volga, drumurile din Roma, Italia erau patrulate de un Ferrari 250 GTE modificat chiar de fabrica din Modena. Povestea maşinii, în continuare.

VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma

La începutul anilor 1960, divizia de combatere a crimei organizate din cadrul poliţiei din Roma, Italia a luptat cu succes împotriva rău-făcătorilor, iar asta i-a atras atenţia preşedintelui din acea vreme – Giovanni Gronchi.

În timpul unei ceremonii de premiere, preşedintele i-a întrebat pe membrii Squadra Mobile ce cadou îşi doresc pentru treaba pe care au făcut-o, iar unul dintre poliţişti a spus - mai în glumă, mai în serios – „un Ferrari”. Preşedintele l-a luat în serios şi l-a contactat pe Enzo Ferrari, care a pregătit două exemplare Ferrari 250 GTE pentru poliţia din Roma.

Unul dintre coupe-uri a fost distrus în timpul testelor, însă cel de-al doilea a supravieţuit, iar acum este îngrijit de Alberto Capelli, care a moştenit maşina cu motor V12 de la tatăl său.

Întreaga poveste a celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma, în clipul video de mai jos:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.