VIDEO: semafoarele înlocuite de roboţi - acesta e viitorul?

Da, e un posibil viitor. În Kinshasa, capitala ţării africane Congo. Unde şoferii şi pietonii au parte de o surpriză neobişnuită în două interesecţii...

Iată una dintre cele mai ciudate soluţii găsite de un grup de ingineri africani la problema aglomeraţiei insuportabile din Kinshasa, capitala Republicii Populare Congo. Este vorba despre un robot care preia rolul semaforului, dar, pe lângă semnalele luminoase obişnuite, beneficiază şi de atenţionare vocală, precum şi de camere de filmat conectate la internet.

Nu e un ”gadget” prea ieftin, costând circa 15.000 de dolari, dar până acum s-a bucurat de aprecierea publicului, mai ales că un astfel de robot funcţionează pe bază de curent electric produs de celule fotovoltaice, deci e ecologic şi nu consumă energie. Dar vedeţi în continuare cum funcţionează acest robot-semafor:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.