VIDEO - Şoferul de Touareg acuzat de tentativă de omor după ce a lovit la 89 km/oră o altă maşină cu care s-a şicanat: "Nu m-am asigurat"

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, o înregistrare publicată pe site-ul de video content TraficTube făcea furori.

VIDEO - Şoferul de Touareg acuzat de tentativă de omor după ce a lovit la 89 km/oră o altă maşină cu care s-a şicanat: "Nu m-am asigurat" VIDEO - Şoferul de Touareg acuzat de tentativă de omor după ce a lovit la 89 km/oră o altă maşină cu care s-a şicanat: "Nu m-am asigurat"

 
Şerban Sănducu, şoferul aflat la volanul VW Touareg care a fost filmat anul trecut în timp ce lovea o Dacia Logan şi o proiecta în afara carosabilului, în zona Fântânii Mioriţa din Bucureşti, a fost audiat de procurori. El este acuzat tentativa de omor si tulburarea liniştii şi ordinii publice. După audieri a plecat spre arest, întrucât ieri s-a decis să fie reţinut, informează Ştirile ProTv.
 
Şerban Sănducu neagă vreo intenţie în cazul accidentului de la Podul Băneasa, declarând că pur şi simplu nu s-a asigurat când a efectuat schimbarea benzii de circulaţie.
 
Întrebat de reporteri cum i se pare acuzaţia de tentativă de omor, Sănducu a spus că foarte gravă şi neadevărată. Acesta a adăugat că nu se consideră vinovat.
 

 
Este primul caz de agresivitate în trafic ajuns în instanţă. 
 
Procurorii susţin că Sănducu "a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic. Atunci când a ajuns în paralel cu acesta, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia Logan, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat."
 

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, o înregistrare publicată pe site-ul de video content TraficTube făcea furori. Şoferul unui VW Touareg era suprins de un alt participant la trafic când împingea o Dacia Logan în afara carosabilului, în zona Fântânii Mioriţa din Bucureşti. Accidentul ar fi fost suprins în vară, dar imaginile au fost publicate mai târziu.

În imagini se vede cum o maşină VW Touareg loveşte un autoturism Dacia Logan, pe care îl proiectează în afara şoselei. Un pieton care circula pe trotuar a fost la un pas să fie lovit de maşina scăpată de sub control.

În urma şicanării, şoferul Daciei a pierdut controlul volanului, maşina a derapat şi a fost la un pas să se oprească într-un cap de pod. Cinci persoane, care se aflau în Dacie, au fost rănite, dar şi un pieton, informează Digi24.

S-a stabilit ulterior că şoferul Touaregului este controlor de trafic, iar cel al Daciei, angajat al unei companii aeriene. Poliţistii de la Rutiera au spus atunci că atâta timp cât şoferii au declarat ca totul a fost fără intenţie, nu vor continua ancheta. Cel vinovat de producerea accidentului a fost amendat cu 210 lei.

Ieri, la luni de zile după accident, s-a produs o schimbare de încadrare a faptei. Aceasta vine după o perioadă lungă de timp de la producerea accidentului, care a avut loc în vara anului trecut. Explicaţia oferită de anchetatori este că, în această perioadă, au fost făcute multe expertize criminalistice, iar, astăzi, suspectul a fost chemat la Parchetul Capitalei pentru a fi audiat.

Din informaţiile oferite la data respectivă, imediat după producerea accidentului, cei doi, victima şi suspectul nu s-ar fi cunoscut, în schimb ar fi existat o şicanare în trafic. Acesta ar fi motivul pentru care şoferul suspect în acest caz ar fi intrat cu maşina în autoturismul Logan.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.