VIDEO Test drive pe unul dintre cele mai „nervoase” circuite din lume cu noul C-Klasse Coupe – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 11 ian. 2016 Știri auto

Eleganţa, rafinamentul şi prestigiul nu sunt doar cuvinte, ci sunt cele mai importante elemente luate în calcul atunci când este creat un nou coupé. Iar când în ecuaţie intervine şi emblema Mercedes-Benz lucrurile se „complică“ spectaculos de frumos.

Odată cu noile generaţii lansate în ultimii doi ani, Mercedes-Benz s-a reinventat. Nu mai este marca germană cu un design sobru şi clasic, ci a devenit un brand proaspăt, elegant şi în primul rând sportiv, atribut specific până de curând numai celor de la BMW şi Audi.

 

Citeşte şi Câţi kilometri mai poţi să mergi după ce se aprinde „becul de benzină”

Citeşte şi Rovinieta ar putea deveni istorie

Citeşte şi De ce cutia de viteze manuală foloseşte modelul H?

Cu noul C-Klasse Coupe, cei de la Mercedes-Benz nu au riscat în ceea ce priveşte designul şi au folosit ca sursă de inspiraţie unul dintre cele mai frumoae automobile concepute vreodată de constructorul din Stuttgart – S-Klasse Coupé lansat anul trecut. La acea vreme, cu greu îşi putea închipui cineva că germanii vor lansa un automobil şi mai elegant decât acesta şi care, în plus, va costa aproape jumătate din preţul marelui coupé de lux. În plus, doar câteva elemente din caroseria coupeului sunt preluate de la limuzina C-Klasse, în timp ce majoritatea au fost complet reproiectate.

Cu toate că are la bază modelul de clasă medie al gamei Mercedes-Benz, germanii au plasat C Coupé astfel încât nu este cu nimic mai prejos comparativ cu fraţii săi mai mari. Calitatea materialelor din habitaclu, linia caroseriei, echipamentele şi, nu în ultimul rând detaliile, toate sunt la cel mai ridicat nivel.

În plus, C Coupé nu mai este o simplă versiune a unui model deja existent, este un alt tip de automobil, mai ales în versiunea C63 AMG. Dar acest lucru nu poate fi povestit, ci doar demonstrat, iar un AMG, mai ales în versiunea C63S AMG poate fi testat aproape de potenţialul său doar pe circuit, viteza fiind în ADN-ul său. Din acest motiv, testarea acestuia s-a realizat pe Ascari, unul dintre cele mai spectaculoase circuite din Europa şi chiar din lume, cel mai lung din Spania, având 5,4 kilometri, cu o lăţime de aproximativ 12 metri. Dar cum un circuit este o destinaţie, acesta este considerat a fi inclusiv un „resort“, fiind înconjurat de verdeaţă, copaci şi munţi la orizont, adică tot ce trebuie pentru o relaxare de weekend alături de un automobil sport. Iar dacă acesta este un C63 S AMG Coupe, lucrurile devin mult mai interesante.

 

 

Ce caracterizează automobilele Mercedes-Benz dincolo de toate este atenţia acordată detaliilor, de la cele mai mici la cele mari. Spre exemplu coupeul are un coeficient aerodinamic de Cd 0,26, specific automobilelor supersport, graţie căruia consumul a scăzut cu aproape 20% faţă de generaţia anterioară a modelului. Alături de aerodinamicitate contribuie şi prezenţa într-un procent ridicat a materialelor uşoare, astfel încât dieselul C250 poate avea un consum de 4,1 litri/100 km, valori rar întâlnite în clasa medie.

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul – Metoda NASA

Fiind vorba de un automobil premium, dincolo de lux şi confort, accentul trebuie să cadă inclusiv pe tehnologie. Astfel, inclusiv varianta de bază a sistemului multimedia Comand este disponibilă cu o co­nexiune la internet.

De asemenea, prin aplicaţia Mercedes me disponibilă pentru iPhone, se poate conecta inclusiv un Apple Watch. Şi pentru prima dată, aplicaţia oferă inclusiv o funcţie de navigare, astfel încât ceasul poate ghida posesorul acestuia de la sala de concert sau de la stadionul de fotbal către locul de parcare al maşinii, iar mai departe, funcţia de navigare este preluată de maşină pentru drumul spre casă. În tot acest timp pasagerii maşinii se pot conecta la wirelessul din automobil pentru a naviga pe internet.

Pachetul de siguraţă include sisteme precum cele de prevenire a coliziunii frontale, care poate frâna singur maşina, dar şi un sistem ce transformă maşina într-un automobil parţial autonom, care se poate conduce singur în trafic aglomerat.

Citeşte articolul complet din Da.zf.ro

 

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

Citeşte şi FOTO. Cum încearcă un şofer să-şi vândă Loganul galben care ”nu a fost taxi”

Citeşte şi Au crezut c-au scăpat de dracu şi au dat de tac-su’!

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide