VIDEO: Toyota Electric Racer nou record pe circuitul de la Nürburgring

Evident este un record pentru vehicule electrice. Oricum bolidul Toyota pilotat de Jochen Krumbach a spulberat vechiul record de 9 minute şi o secundă.

Prototipul electric al celor de la Toyota denumit TMG EV P001 a reuşit să parcurgă turul de 20,8 km al legendarului circuit Nürburgring în 7 minute şi 47,794 secunde. Bolidul este capabil de o viteză maximă, este propulsat de două motoare electrice care combinat oferă un cuplu de 800 Nm. Cei de la Toyota şi-au propus ca modelul lor electric să fie primul care coboară sub bariera celor 8 minute pe Nürburgring. Modelul a fost dezvoltat de Toyota Motorsport GmbH (TMG), iar din 2012 tehnologia va fi disponibilă pentru cei care vor să practice motorsportul electric. Recordul a fost stabilit fără a utiliza pneuri de competiţie, ci unele normale. TMG EV P001 este construit având la bază un şasiu Radical.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.