VIDEO: VELV, un nou concept electric de la PSA

Peugeot-Citroen, alături de alte trei companii franceze au pus la punct un concept urban cu propulsie electrică, cu scaunul şoferului amplasat central.

Deşi Salonul Auto Frankfurt 2011 este deja istorie, se pare că grupul francez PSA (Peugeot-Citroen) pare mai hotărât ca oricând să jongleze pe tema automobilului electric, cu tot fel de concepte îndrăzneţe. Francezii au prezentat, la un forum dedicat inovaţiei, conceptul VELV, pentru care nu au ales un brand anume, dintre cele două deţinute de grupul industrial. Conceptul electric este gândit ca o soluţie urbană dedicată firmelor de închirieri sau multinaţionalelor în căutare de vehicule de flotă cât mai eficiente.

VELV este propulsat de un motor electric de 27 CP, alimentat de o baterie lithiu-ion cu o capacitate de 8,5 kWh. Astfel, performanţele conceptului sunt onorabile, acesta atingând o viteză maximă de 110 km/h, în timp ce autonomia se cifrează la 100km. Dezvoltat alături de companiile Leroy Somer, Valeo şi GKN, conceptul VELV oferă trei locuri, dintre care cel al şoferului este amplasat central, după modelul legendarului McLaren F1. Pentru că nu este finalizat în totalitate, conceptul VELV îşi va mai face apariţia, probabil chiar într-o variantă îmbunătăţită, anul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.