VIDEO. O Dacia 1100 produsă în anii '60 primeşte un update modern

Anul acesta se împlinesc 47 de ani de când Dacia a produs ...

VIDEO. O Dacia 1100 produsă în anii '60 primeşte un update modern VIDEO. O Dacia 1100 produsă în anii '60 primeşte un update modern

Anul acesta se împlinesc 47 de ani de când Dacia a produs, la uzina de la Colibaşi, primul său model de serie – 1100. Dar, aşa cum ştim cu toţii, Dacia 1100 nu a fost altceva decât un Renault 8 asamblat sub licenţă. La licitaţie au participat Renault, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Austin, dar în cele din urmă s-a luat decizia ca Uzina de Automobile Piteşti să producă autoturisme sub licenţă Renault.

Compania câştigătoare a venit cu modelul Renault 10 (o versiune mai lungă a lui Renault 8), în vreme ce Peugeot a venit cu 204, Fiat cu 1100D, Alfa Romeo cu Giulia 1300, iar Austin cu legendarul Mini.

Citeşte şi Chinezii intră în posesia celei mai mari rafinării din România şi a peste 800 de benzinării

Citeşte şi GALERIE FOTO. Primul van Dacia nu a fost Lodgy. Vă prezentăm Nova MPV

Citeşte şi Cât de costă să devii un pericol public în România

Citeşte şi GALERIE FOTO. Dacia MaxiBreak - maşina autohtonă transformată în ambulanţă

Revenind în zilele noastre, doi clujeni s-au apucat cu câţiva ani în urmă să tuneze o Dacia 1100. Ce a ieşit puteţi vedea în clipul video de mai jos.

Citeşte şi VIDEO. Şi-a luat un M3 de 50.000 de lire, dar nu ştia cine a condus-o înaintea lui

Citeşte şi FOTO Carburantul de 84,9 lei litru din România

Citeşte şi Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi

Citeşte şi GALERIE FOTO Dacia 1310 TS - Cea mai luxoasă maşină produsă în Epoca de Aur

Citeşte şi Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.