VIDEO. Un alt şofer care şi-a înţeles greşit drepturile

Autor: ProMotor 25 mart. 2016 Știri auto
VIDEO. Un alt şofer care şi-a înţeles greşit drepturile

 


Pe reţeaua de socializare Facebook a fost publicat un filmuleţ care exemplifică cât de ciudat sunt înţelese drepturile de către anumiţi şoferi, atunci când vine vorba de actele pe care civilii au voie să le solicite când sunt controlaţi de poliţiştii rutieri.

ProMotor a mai scris despre această problemă deoarece în ultima perioadă s-a iscat o adevărată dezbatere privind actele pe care şoferii au dreptul, iar poliţiştii obligaţia, să le ceară, respectiv să le prezinte. Astfel, s-a ajuns la situaţii în care un contravenient îi supune la adevărate interogatorii pe agenţii care l-au oprit, solicitând să vadă tot felul de documente, în încercarea de a scăpa de sancţiune.

„Poliţistul nu este obligat să informeze contravenientul cu privire la cadrul legal în baza căruia acţionează într-un anumit post sau itinerar de patrulare. Agentul constatator nu este obligat să prezinte contravenientului un act privind identitatea, întrucât o persoană fizică nu are competenţa de a legitima un poliţist”, precizează Direcţia Rutieră.

De altfel, şoferii au multe obligaţii şi puţine drepturi. Conducătorul trebuie să stea în maşină şi să pună la dispoziţie toate actele ce-i sunt cerute. Are, însă, dreptul de a nu semna procesul verbal. Dacă totuşi o face, nu înseamnă că îşi recunoaşte fapta. În termenul legal de 15 zile documentul poate fi contestat în instanţă.

 

 

 

 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide