Viitoarea generaţie a sistemului BMW iDrive va avea touchscreen şi control cu gesturi

BMW iDrive e numele sistemului de infotainment folosit de marca auto germană încă de când Chris Bangle a supervizat designul generaţiei precedente de Seria 7. Dar de atunci şi până acum a trecut mult timp, iar tehnologia din spatele iDrive-ului a evoluat foarte mult. Şi, după cum arată lucrurile la CES 2015, viitorul arată destul de bine pentru sistemul care nu a fost prea iubit în primii ani după lansare.

Viitoarea generaţie a sistemului BMW iDrive va avea touchscreen şi control cu gesturi Viitoarea generaţie a sistemului BMW iDrive va avea touchscreen şi control cu gesturi

Prima generaţie a binecunoscutului sistem de infotainment BMW iDrive a apărut în 2001, odată cu acel Seria 7 desenat sub ochii ageri ai lui Chris Bangle. Dar de atunci (când nu era un sistem multimedia foarte reuşit) şi până acum a trecut multă vreme, iar lucrurile s-au îmbunătăţit cu fiecare actualizare.

Acum, la CES 2015, BMW a prezentat viitorul iDrive, care va ajunge pe modelele de serie în următorii 2-3 ani şi care aduce o serie de noutăţi binevenite.

Pentru început, ecranul de pe consola centrală va fi unul tactil, astfel că vei putea jongla prin meniuri cu degetele, precum şi cu ajutorul clasicului joystick iDrive.

Totodată, nemţii lucrează la un sistem de recunoaştere a gesturilor făcute cu degetele în aer, pentru a putea controla muzica fără să atingi nimic.

O altă noutate va fi colaborarea cu Samsung. Producătorul de echipamente IT va furniza tablete, iar BMW va face software-ul cu care vei putea controla sistemul multimedia, sistemul de climatizare şi poziţionarea scaunelor, printre altele, direct de pe tabletă.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.