Volkswagen a anulat Volkswagen Polo R

Uitaţi despre Volkswagen Polo R, pentru că un astfel de model nu se va fabrica pentru a nu canibaliza cota viitorului hot hatch Audi S1, în schimb va exista o Jetta R.

Volkswagen a anulat Volkswagen Polo R Volkswagen a anulat Volkswagen Polo R

Speculaţiile privind existenţa unui viitor VW Polo R au fost împrăştiate de cel care s-a oucpat de dezvoltarea lui VW Polo GTI, Dr Ernst Linder. Într-un interviu acordat Drive.com, germanul a declarat că Volkswagen va avea două hot hatch-uri supermini foarte competente, VW Polo GTI şi Audi S1, şi că adăugarea celui de-al treilea în vârful gamei nu va fi foarte benefică vânzărilor.

Chiar dacă pe piaţă există modele mai puternice şi din punct de vedere tehnic ar mai fi loc de îmbunătăţire, din punct de vedere comercial investiţiile necesare pentru a face un Polo demn de a purta emblema R nu vor fi rentabile. În schimb Linder a venit cu o altă informaţie şi mai interesantă, confirmând faptul că va exista o versiune VW Jetta R.

Aceasta ar trebui să aibă un motor de 2.0 litri turbo şi tracţiune integrală ca şi în cazul lui VW Golf R. Versiunea R va fi însă derivată din următoare generaţie VW Jetta, aşteptată anul viitor. Deci pentru sportivul sedan, care se va vrea o alternativă nemţească la Mitsubishi Lancer Ralliart mai avem de aşteptat cel puţin 2 ani. Oficialul VW nu a intrat însă în detalii despre specificaţiile tehnice ale acestui model şi dacă ar putea fi chiar o versiune cu 2 uşi, cea pe care conceptul VW NCC Coupe a prefaţat-o anterior.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.