Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro

Italdesign Giugiaro, cei care au desenat marele succes Golf Mk I, a trecut acum în tabăra Volkswagen, germanii cumpărând 90,1% din capitalul italienilor.

Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro

Italdesign a de venit un membru permanent al Volkswagen, aşa îşi începe discursul Pro. Dr. Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen, atunci când vorbeşte despre noua achiziţie. Germanul spune că grupul avea nevoie de un astfel de partener, pentru a susţine dezvoltarea accelerată de noi modele şi ofensiva pentru viitor.

Prin urmare Volkswagen nu a pierdut timpul şi în acelaşi timp cu anunţul achiziţiei a 90,1% din ac'iunile italienilor, oficialii au făcut publică numirea a doi noi membri în Consiliul Director Italdesign , germanul Ralf-Gerhard Willner şi Salvatore Cieri. Primul este şeful departamentului de dezvoltare a conceptelor pentru Volkswagen, iar al doilea este membru al Consiliului Director Lamborghini. Girogette Giugiaro va rămâne însă şeful companiei, în timp ce fiul său Fabrizio Giugiaro ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Giugiaro are o istorie destul de boagtă împreună cu Volkswagen, italienii desenând prima generaşie Golf, prima generaţie Passat şi de asemenea, prima generaţie Scirocco. În plus şi primul Audi 80 este semnat tot de italieni. Italdesign a semnat designul pentru modele celebre precum BMW M1, Lotus Esprit sau Lancia Delta, dar a desenat şi automobile mai puţin entuziasmante precum Daewoo Matiz sau Daewoo Kalos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.