Volkswagen a reparat majoritatea maşinilor cu dispozitive de trişare a testelor de emisii. Pe ce loc se află România

Atitudinea VW faţă de proprietarii de maşini din Europa ...

Volkswagen a reparat majoritatea maşinilor cu dispozitive de trişare a testelor de emisii. Pe ce loc se află România Volkswagen a reparat majoritatea maşinilor cu dispozitive de trişare a testelor de emisii. Pe ce loc se află România

Din 2015 şi până azi, gigantul auto german Volkswagen a remediat probeleme a milioane de autoturisme gasite cu software-ul de trişare a emisiilor.

"Volkswagen a îndeplinit în mare măsură planul de acţiune pe care l-au promis”, a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Vera Jourova. Oficialul a mai declarat că persoanele care nu au beneficiat încă de repararea maşinilor pot până în 2020 să rezolve această problemă.

Atitudinea VW faţă de proprietarii de maşini din Europa a fost una de desconsiderare, a declarat Jourová. În SUA, grupul german a acceptat să plătească compensaţii clienţilor şi dealerilor.

Comisia Europeană şi autorităţile pentru protecţia consumatorilor din UE regretă de asemenea că "firma nu a acordat garanţii depline şi clare în cazul problemelor care ar putea apărea după reparaţii". Volkswagen a reparat aproximativ 80% din cele 8,5 milioane de vehicule vândute în Europa cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Jourova a declarat că Volkswagen a reparat aproximativ 80% din cele 8,5 milioane de automobile din Europa care au fost găsite cu dispozitive de înfrângere.

Ea a afirmat că rata de reparaţii a variat de la 96% pentru autoturismele din Germania, la 36% pentru cele din cele din România. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.