Volkswagen a reparat majoritatea maşinilor cu dispozitive de trişare a testelor de emisii. Pe ce loc se află România

Autor: ProMotor 17 iul. 2018 Știri auto
Volkswagen a reparat majoritatea maşinilor cu dispozitive de trişare a testelor de emisii. Pe ce loc se află România

Din 2015 şi până azi, gigantul auto german Volkswagen a remediat probeleme a milioane de autoturisme gasite cu software-ul de trişare a emisiilor.

„Volkswagen a îndeplinit în mare măsură planul de acţiune pe care l-au promis”, a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Vera Jourova. Oficialul a mai declarat că persoanele care nu au beneficiat încă de repararea maşinilor pot până în 2020 să rezolve această problemă.

Atitudinea VW faţă de proprietarii de maşini din Europa a fost una de desconsiderare, a declarat Jourová. În SUA, grupul german a acceptat să plătească compensaţii clienţilor şi dealerilor.

Comisia Europeană şi autorităţile pentru protecţia consumatorilor din UE regretă de asemenea că „firma nu a acordat garanţii depline şi clare în cazul problemelor care ar putea apărea după reparaţii”. Volkswagen a reparat aproximativ 80% din cele 8,5 milioane de vehicule vândute în Europa cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Jourova a declarat că Volkswagen a reparat aproximativ 80% din cele 8,5 milioane de automobile din Europa care au fost găsite cu dispozitive de înfrângere.

Ea a afirmat că rata de reparaţii a variat de la 96% pentru autoturismele din Germania, la 36% pentru cele din cele din România. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide