Volkswagen acaparează treptat Suzuki

Grupul Volkswagen are planuri de a deveni acţionarul majoritar la Suzuki în următorii 4 ani, dorind să cumpere progresiv acţiuni.

Volkswagen acaparează treptat Suzuki Volkswagen acaparează treptat Suzuki

Volkswagen deţine în prezent 19,9% din capitalul Suyuki, fiind unul dintre acţionarii importanţi ai mărcii japoneze. Germanii vor însă mai mult de atât şi intenţionează că în următorii 4 sau 5 ani să îşi crească participaţia cu 10% anual, conform Automobilemag. Astfel în 2015 VW ar putea ajunge să devină cu un procent de 60-70% acţionarul majoritar al companiei japoneze.

Prin această măsură Volkswagen speră să concureze cu Toyota pe pieţele emergente asiatice, acolo unde Skoda nu are tradiţie, iar brand-ul Volkswagen nu poate fi asociat cu produsele low cost. Strategia de produs Volkswagen include astfel dezvoltarea unui model low cost pe baza conceptului Up care va fi introdus şi sub sigla Suzuki în Asia. Să nu uităm nici faptul că Suzuki controlează Maruti Suzuki India, producătorul a jumătate dintre automobilele din India, şi un astfel de automobil accesibil ar putea prinde bine în acea parte a lumii.

Germanii nu vor doar brandul Suzuki, ci sunt interesaţi şi de tehnologia japonezilor, vehiculându-se că platforma lui Suzuki SX4 ar putea fi preluată ca bază de dezvoltare pentru o nouă generaţie de SUV-uri compacte, mai mici decât actuala gamă Tiguan. În plus cei doi constructori sunt interesaţi să colaboreze pentru a produce vehicule hibrid, un segment "must have" pentru un grup care vrea întâietatea la nivel global în viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.