Volkswagen ar putea ajunge să plătească despăgubiri şi clienţilor din Europa

Autor: ProMotor 29 iun. 2016 Știri auto
Volkswagen ar putea ajunge să plătească despăgubiri şi clienţilor din Europa

 


După ce a acceptat să plătească peste 13,6 miliarde de euro în diferite feluri de compensaţii către clienţii americani, grupul Volkswagen ar putea avea probleme asemănătoare şi în Europa. Comisarul european pentru Industrie, Elzbieta Bienkowska, este de părere că europenii merită să primească aceleaşi compensaţii ca şi clienţii americani.

„Volkswagen ar trebui să plătească voluntar compensaţii către clienţii europeni, asemănătoare cu cele oferite clienţilor americani”, a declarat Bienkowska, potrivit Reuters. „Volkwagen nu îşi va recâştiga încrederea purtându-se diferit cu europenii şi americanii”, a adăugat comisarul european.

Un aranjament similar în Europa ar înseamna alte miliarde de euro pe care grupul Volkswagen ar fi nevoit să le achite clienţilor săi. Înţelegerea constructorului german cu Departamentul de Justiţie al SUA include peste 10 miliarde de dolari pentru a recumpăra maşinile cu motor de 2 litri afectate de scandalul Dieselgate. Aceştia ar urma să primească între 12.500 şi 44 de mii de dolari, în funcţie de anul de fabricaţie şi kilometraj. Separat, VW trebuie să investească 4,7 miliarde de dolari în proiecte de mediu. Alte 603 milioane de dolari se vor duce către 44 de state, pentru a rezolva plângerile consumatorilor.

Legislaţia mai permisivă a Europei în privinţa emisiilor de CO2 înseamnă că VW poate repara maşinile afectate. Totuşi, procesul de rechemare decurge lent. La sfârşitul lunii mai, raportările VW indicau că reparare 50.000 de maşini, din totalul de 8,5 milioane de modele care îşi aşteaptă rândul.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide