Volkswagen ar putea plăti o sumă incredibilă pentru ce a făcut

La scurt timp după lansarea scandalului Dieselgate, grupul german care produce VW, Seat, Skoda şi Audi a anunţat că pune deoparte 6,5 miliarde de euro pentru rezolvarea problemei.

Volkswagen ar putea plăti o sumă incredibilă pentru ce a făcut Volkswagen ar putea plăti o sumă incredibilă pentru ce a făcut

La scurt timp după lansarea scandalului Dieselgate, grupul german care produce VW, Seat, Skoda şi Audi a anunţat că pune deoparte 6,5 miliarde de euro pentru rezolvarea problemei.

Peste 11 milioane de maşini la nivel mondial sunt echipate cu sistemul software de înşelare a testelor de noxe. Chiar dacă presupunem că doar jumătate au nevoie de reparaţii mecanice, reiese un cost de aproximativ 1182 de euro, bani din care trebuie reparată maşină şi împăcat clientul afectat. Aceste cifre nu iau în considerare sutele de procese şi amenzi guvernamentale, informează Autoblog.com

VIDEO Întâiul şofer al Rusiei testează concurentul Daciei Logan

La o lună după lansarea cifrei de 6,5 miliarde de euro, chiar şi noul CEO Volkswagen spune că estimarea aceasta este subdimensionată.

Credit Suisse a făcut o estimare a daunelor totale. În cel mai bun caz, scandalul va costa Volkswagen 23 de miliarde de euro, iar în cel mai rău caz 78 de miliarde. Banca subliniază că un nivel al costurilor finale încă este neclar, însă o soluţie finală s-ar încadra între aceste marje.

Lada, frate! - GALERIE FOTO cu adversarul Daciei Logan

 

VIDEO Pilotul automat de pe Tesla oferă senzaţii tari la volan. Elon Musk: În caz de accident, şoferul e responsabil

 

Europa desenează, China copiază - GALERIE FOTO cu cele mai tari modele copiate de chinezi

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.