Volkswagen ar putea vinde platforma MQB în viitorul îndepărtat

Mândria germanilor din Wolfsburg, platforma modulară MQB, ce va sta la baza următoarelor modele Audi A3, VW Golf, respectiv Seat Leon ar putea fi scoasă la vânzare în viitorul îndepărtat.

Volkswagen ar putea vinde platforma MQB în viitorul îndepărtat Volkswagen ar putea vinde platforma MQB în viitorul îndepărtat

Platforma modulară MQB este proiectată în aşa fel încât aceasta poate sta la baza unei maşini din clasa mică cât şi a uneia din clasele superioare, constituind un mare avantaj financiar pentru Volkswagen, diminuând astfel costurile de producţie. Acest lucru mai înseamnă şi că VW poate produce pe aceeaşi line de producţie modele diferite.

Grupul Volkswagen a înregistrat anul trecut un profit de aproximativ 11 miliarde de euro, acesta majorându-se de la an la an cu 50%. Michael Macht, membru în comitetul ce se ocupă cu producţia grupului, anunţă o periodă foarte profitabilă pentru VW în următorii 3 ani şi susţine că grupul nu va vinde tehnologia platformei MQB, cel puţin în intervalul de timp următor, dar că în viitorul îndepărtat există posibilitatea punerii în vânzare a tehnologiei, pentru o ofertă bună.

Şeful grupului VW, Martin Winterkorn susţine că s-au investit circa 60 de miliarde de euro pentru proiectarea şi implementarea noii platforme, timp de patru ani şi că investiţia va începe să dea roade deabia din 2014. Tot el laudă viitorul Golf 7, spunând că reprezintă un salt uriaş faţă de actualul model.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.