Volkswagen are amenda ei dură pentru folosirea telefonului la volan

Autor: Alexandru Banu 27 apr. 2018 Știri auto
Volkswagen are amenda ei dură pentru folosirea telefonului la volan

Deşi auzim peste tot în jurul nostru şi ni se transmite pe orice canal de comunicare că folosirea telefonului la volan, în timpul şofatului, este extraordinar de periculoasă, scopul scuză mijloacele într-un mod negativ atunci când “avem ceva urgent de rezolvat” – cităm. Statistica ne arată însă urmări grave ale acestui obicei de multe ori fatal.

Da, crunt, eşti de 23 de ori mai predispus la un accident dacă foloseşti telefonul la volan. Pentru că majoritatea nu înţelege pericolul şi prea puţini îl conştientizează, Volkswagen Suedia împreună cu firma NordDDB au făcut 153 de carcase din metalul caroseriilor de maşină care au ieşit daună totală din cauza folosirii telefonului mobil la volan, de către unul dintre şoferii implicaţi în accidentele respective. 153 semnifică numărul de accidente din cauza telefoanelor mobile care s-au întâmplat din luna februarie până azi. De ce februarie? Pentru că în luna februarie, telefoanele mobile au fost interzise prin lege în Suedia, în timpul condusului.

Puteţi să cumpăraţi o astfel de carcasă pentru telefoanele mobile iPhone 8 de pe site-ul crashedcases.com. Carcasele sunt toate unicat, lucrate manual din metalul caroseriilor distruse în accidente. Veniturile din carcase vor fi donate organizaţiei Trafikskadefonden care se ocupă de victimele accidentelor de circulaţie. O carcasă costă 70$ şi poate fi luată şi direct de la Volkswagen Stockholm, din Hammarby Sjostad.  

Ieri scriam în această ştire că în Spania (către Benidorm, staţiune) şi în Anglia (Plymouth), agenţii de circulaţie folosesc autobuza sau autocare în care se urcă şi observă în trafic şoferii indisciplinaţi, le fac poze şi o echipă de intervenţie îi opreşte pe parcurs ca să îi amendeze. Programul a fost gândit mai ales ca să reducă numărul şoferilor care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Nu contează scopul folosirii, că vorbeşti la el, că dai mesaje sau că-ţi faci selfie-uri. Orice utilizare a lui la volan este penalizată de către poliţiştii care te văd mult mai bine din autobuze cum butonezi.  

Prin aceste carcase pentru smartphone-urile iPhone 8, suedezii încearcă o promovare simbolică a responsabilităţii la volan prin abandonarea telefonului în timpul condusului, implicit prevenirea accidentelor din această cauză.  

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide