Volkswagen Cross Caddy - răspunsul dat de VW lui Dacia Dokker Stepway?

Varianta de persoane a utilitarei Volkswagen Caddy primeşte o versiune interesantă, cu aere de pseudo-crossover: Cross Caddy. Ceea ce înseamnă că nemţii le-o iau înainte celor de la Dacia...

Volkswagen Cross Caddy - răspunsul dat de VW lui Dacia Dokker Stepway? Volkswagen Cross Caddy - răspunsul dat de VW lui Dacia Dokker Stepway?

În gama maşinilor Volkswagen, indicativul ”Cross” este folosit pentru versiunile cu un look de pseudo-crossover: Cross Up!, Cross Polo, Cross Golf sau chiar Cross Touran. Cu alte cuvinte, ”Cross” este pentru VW ceea ce ”Stepway” este pentru Dacia.

Dacă Dacia ne-a surprins anul trecut, la Salonul Auto de la Istanbul, cu un concept de Dokker Stepway (despre care nici acum nu avem informaţii dacă va ajunge sau nu în producţie de serie), iată că VW lansează direct pe piaţa europeană al cincilea model cu indicativul ”Cross”.

Este vorba despre VW Cross Caddy, care, faţă de modelul normal, se diferenţiază prin centura inferioară din plastic negru, la care se mai adaugă ornamente cu aspect de scuturi în partea inferioară a spoilerelor.

Şi jantele ”Canyon” de 17 inci sunt specifice acestei versiuni, contribuind la obţinerea unui look de maşină mai capabilă. În interior, Cross Caddy se distinge prin tapiţeria în două tonuri şi cusătura vizibilă a tapiţeriei din piele de pe volan, schimbător şi mânerul frânei de mână.

Gama de motorizări constă din propulsorul pe benzină 1.2 TSI, în două versiuni de putere (86 şi 105 CP), precum şi din două motoare diesel: 1.6 TDI (de 75 sau de 95 CP), respectiv 2.0 TDI (de 140 sau de 170 CP). Există şi versiuni eco: 1.6 Bi-Fuel (cu GPL) sau 2.0 ECOFUEL (cu gaz natural). Opţional se oferă şi cutie automată DSG sau tracţiune integrală 4MOTION.

Preţul de pornire pentru noul VW Cross Caddy în Germania se cifrează la puţin peste 22.000 de euro, cu circa 3.000 de euro mai mult decât cel mai ieftin VW Caddy.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.