Volkswagen dezamăgeşte Anglia. Retrage de pe piaţă una dintre cele mai frumoase modele – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 04 oct. 2016 Știri auto

Era 2015 când Volkswagen a tăiat de pe lista Eos din gama lor din Marea Britanie, iar acum constructorul a făcut acelaşi lucru şi cu Golf Cabrio. 

Potrivit Autocar, care citează un purtător de cuvânt din cadrul companiei, nu a fost specificat un motiv exact pentru care se va opri furnizarea versiunii cabro, actualizată pentru 2016. Cel mai probabil această decizie a fost luată ca parte a strategiei de reducere a costurilor după scandalul emisiilor.

Mai mult decât atât, segmentul cabrio este unul dintre cele mai puţin profitabile din întreaga industrie, iar purtătorul de cuvânt a confirmat că, în timp ce Golf Cabriolet nu va mai fi pe piaţa maşinilor cu volan pe dreapta din Europa, acesta va face loc pentru noul Tiguan, a cărui producţie va creşte la fabrica din Wolfsburg.

Anul trecut, Volkswagen a reuşit să vândă doar 1,621 de unităţi Golf Cabrio în Regatul Unit, şi prin comparaţie, constructorul a livrat aproape 44.000 de exemplare ale compactei până în august 2016, ceea ce face ca acesta din urmă să fie pe locul patru în topul celor mai vândute maşini din această ţară. 

Cei care vor să-şi ia un Volkswagen decapotabil în Marea Britanie vor trebui acum să se mulţumească cu Beetle Cabrio, care a fost livrat anul trecut către 1.284 de clienţi. 

GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide