Volkswagen DSG cu șapte trepte

Autor: Oraan Mărculescu 26 dec. 2007 Știri auto
Volkswagen DSG cu șapte trepte

Noua cutie de viteze DSG va avea șapte trepte, ambreiaj uscat și va debuta pe actuala generație Golf și Golf Plus în februarie. Dar nu ca un înlocuitor pentru actuala cutie DSG, noul model urmând a fi mai degrabă un opțional la actuală gamă. Cu aproape un sfert din vânzările de Touran, DSG-ul s-a comercializat până acum în peste un milion de unități.

Volkswagen apreciază că noua cutie montată transversal este mai compactă, mai ușoară și cel mai important mai economică decât actuala generație, germanii înaintând o reducere a consumului de până la 0,7 litri la suta de km în cazul motorului 1,9 TDI de 105 CP. Al doilea motor pe care va fi montată noua cutie capabilă de a face față unui cuplu de 250 Nm este benzinarul de 1,4 litri de 122 CP, ale cărui emisii de CO2 sunt reduse cu 10g/km grație acesteia.

Economia de combustibil se realizează în cea mai mare parte datorită numărului mai mare de trepte și implicit scurtării acestora. De asemenea performanțele dinamice vor fi ajutate de noile trepte mai scurte, clienții putând testa noul model peste două luni, când va ajunge în showroomuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide