Volkswagen DSG cu șapte trepte

La aproape șapte ani de la lansarea din 2002, Volkswagen prezintă a doua generație a cutie de viteze DSG cu ambreiaj dublu dar de data aceasta cu șapte trepte.

Volkswagen DSG cu șapte trepte Volkswagen DSG cu șapte trepte
Noua cutie de viteze DSG va avea șapte trepte, ambreiaj uscat și va debuta pe actuala generație Golf și Golf Plus în februarie. Dar nu ca un înlocuitor pentru actuala cutie DSG, noul model urmând a fi mai degrabă un opțional la actuală gamă. Cu aproape un sfert din vânzările de Touran, DSG-ul s-a comercializat până acum în peste un milion de unități.

Volkswagen apreciază că noua cutie montată transversal este mai compactă, mai ușoară și cel mai important mai economică decât actuala generație, germanii înaintând o reducere a consumului de până la 0,7 litri la suta de km în cazul motorului 1,9 TDI de 105 CP. Al doilea motor pe care va fi montată noua cutie capabilă de a face față unui cuplu de 250 Nm este benzinarul de 1,4 litri de 122 CP, ale cărui emisii de CO2 sunt reduse cu 10g/km grație acesteia.

Economia de combustibil se realizează în cea mai mare parte datorită numărului mai mare de trepte și implicit scurtării acestora. De asemenea performanțele dinamice vor fi ajutate de noile trepte mai scurte, clienții putând testa noul model peste două luni, când va ajunge în showroomuri.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.