Volkswagen e-Golf şi e-up!, pregătite pentru Frankfurt

Autor: Adrian Mihălţianu 28 aug. 2013 Știri auto

Este clar că cei de la Volkswagen ţin morţis să umple cei aproape 9.000 de metri pătraţi care le-au fost alocaţi pentru standul de la Frankfurt. Pentru asta, germanii au confirmat prezenţa la Frankfurt a două modele electrice: VW e-Golf şi e-up!. Să le luăm pe rând.

Volkswagen e-Golf va fi disponibil doar în varianta cu patru uşi şi va fi propulsat de un motor electric ce produce 115 CP şi un cuplu de 270 Nm. În practică, aceste cifre se traduc în performanţe precum accelerarea de la 0 la 100 km/h realizată în 10,4 secunde şi atingerea unei viteze maxime de 130 km/h.

În ceea ce priveşte autonomia, cei de la Volkswagen spun că pentru e-Golf aceasta este situată în jurul pragului de 190 km, graţie unui acumulator de 24,2 kWh. În cazul lui e-up!, autonomia maximă este undeva la 160 km, datorită bateriei de 18,7 kWh.

La fel ca şi e-Golf, micuţul e-up! va fi disponibil tot în configuraţia cu patru uşi şi va dispune de un motor electric de 82 CP care produce un cuplu de 210 Nm. Citadina este capabilă să accelereze de la 0 al 100 km/h în 12,4 secunde iar viteza maximă este, la fel ca în cazul lui e-Golf, de 130 km/h.

Oficialli Volkswagen susţin că bateriile celor două electrice au nevoie de 30 de minute pentru atingerea unui nivel de încărcare de 80%, iar detalii despre preţuri şi alte detalii vor fi publicate la lansarea de la Salonul Auto de la Frankfurt.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide