Volkswagen face un model low cost

Volkswagen se va prinde în hora modelelor low-cost estice producând un rival pentru Dacia Logan în Rusia. Această adevărată "maşină a poporului" va apărea în 2009 şi va fi cotată la 10.000 de euro.

Volkswagen face un model low cost Volkswagen face un model low cost
Volkswagen va produce la uzina Kaluga din Rusia, începând cu  sfârşitul anului 2009, un automobil ieftin, derivat din modelul de clasă mică Polo, care va concura cu Logan, Hyundai Accent şi Lada Kalina, a declarat Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de Administraţie al VW pe probleme de dezvoltare.

"O nouă maşină «de buget», bazată pe modelul Volkswagen Polo va fi produsă în uzina Kaluga, la sfârşitul anului 2009", a confirmat Hackenberg, conform Russia-InfoCentre. Cu acest nou model, Volkswagen ţinteşte cota de piaţă deţinută de Renault Logan, Lada Kalina sau Hyundai Accent, automobile cu preţuri ce gravitează în jurul a 10.000-12.000 de euro, ce câştigă tot mai mulţi adepţi în ţările estice.

Apariţia unui model cu preţ avantajos, dar născut sub semnul fiabilităţii germane, ar putea însemna o adevărată revoluţie în acest segment şi o reală ameninţare pentru jucătorii actuali, poziţionaţi la baza piramidei preţurilor. Presa din Rusia consideră că jumătate dintre automobilele produse la Kaluga de către Volkswagen vor costa mai puţin de 10.000 de euro. Analiştii apreciază, însă, că această valoare va fi preţul pentru varianta de intrare.

Modelul low-cost va fi produs în 75.000 de exemplare şi va fi destinat pieţei din Rusia, preconizată a fi următoare mare piaţă a Europei, şi ţărilor din jur. La fabrica de la Kaluga se mai produc în prezent şi alte modele VW şi Skoda.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.