Volkswagen Golf 4 - KAPUT!

Cum adică "gata cu Golf 4"? Chiar dacă a apărut deja VW Golf 6, în China a fost produs până acum VW Golf 4, în uzina joint-venture FAW-VW. Iar planurile de producţie şi în 2009 au fost spulberate.

Volkswagen Golf 4 - KAPUT! Volkswagen Golf 4 - KAPUT!

Deşi în lume se vindea VW Golf 5, chinezilor le era oferit produsul joint venture-ului FAW-VW, botezat VW Bora hatchback - deoarece era rezultatul adaptării pe caroseria lui VW Golf 4 a părţii frontale de la VW Bora (sau chiar a precedentei generaţii Passat).

Scăderea vânzărilor de pe piaţa chineză a dus la un sfârşit prematur şi pentru acest model, planurile de producţie pentru 2009 fiind anulate. În plus, maşina a fost considerată prea scumpă pentru nivelul de echipare oferit, iar surse neoficiale afirmă că sunt serioase semne de întrebare privind producerea viitoare a lui VW Golf 6 în China pentru piaţa asiatică.

Marea problemă a concernului Volkswagen în China este imaginea: deşi este pe piaţa chineză de 25 de ani deja, Volkswagen îşi vede imaginea serios ameninţată atât de producătorii japonezi, cât şi de cei chinezi, care, încet-încet, rup relaţiile de joint-venture cu marii producători de până acum.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.