Volkswagen Golf 6 R Cabrio – imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 08 feb. 2013 Știri auto

Chiar dacă Volkswagen a lansat de curând noul Golf 7, vechiul Golf 6 nu a murit încă, deoarece germanii au anunţat că vor pune în vânzare cel mai puternic şi rapid Golf decapotabil de serie din istorie: Golf 6 R Cabriolet.

După câteva luni în care Volkswagen a publicat câteva teasere cu noul Golf R, putem vedea, în sfârşit, cum arată şi ce date tehnice are primul Golf cabrio care poartă insigna R.

Cum era de aşteptat, versiunea decapotabilă a lui Golf 6 R are parte de acelaşi pachet stilistic precum fratele cu acoperiş fix, care vine cu bare de protecţie faţă-spate redesenate, lumini de zi cu LED-uri, faruri bi-xenon cu fundal negru şi etriere vopsite în negru.

Designul agresiv e completat de pragurile laterale, difuzorul de aer vopsit în negru lucios, stopurile cu LED-uri, garda la sol coborâtă cu 25 mm şi jantele de 18 sau 19 inci.

Sub capotă stă acelaşi motor pe benzină de 2,0 litri, însă în cazul decapotabilei dezvoltă 261 CP, spre deosebire de cei 270 CP din varianta cu acoperiş fix.

Mai mult, cutia de viteze automată DSG cu şase trepte trimite puterea doar către puntea din faţă, deoarece inginerii Volkswagen au renunţat la sistemul de tracţiune integrală 4Motion pentru versiunea decapotabilă a lui Golf 6 R.

Potrivit oficialilor companiei germane, Golf 6 R Cabrio are o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h, în timp ce sprintul de la zero până la 100 km/h e făcut în 6,4 secunde.

La fel ca în cazul oricărui alt Golf 6 decapotabil, varianta R are parte de un acoperiş din material textil, care poate fi pliat în  9,5 secunde şi ridicat în 11 secunde, la viteze de până la 29 km/h.

Deocamdată, Volkswagen a anunţat că va vinde noul Golf 6 R cabrio în Marea Britanie, cu preţuri care încep de la 38.770 de lire sterline, şi în Germania, de la 43.325 de euro.

Cât despre noul Golf 7, jurnaliştii de la Autocar scriu că Volkswagen va lansa o variantă R pentru ultima generaţie a hatchbackului german în următoarele 12 luni, alături de variante GTI şi GTD. Britanicii scriu că Volkswagen Golf 7 R va avea un motor de 2,0 litri, care va dezvolta 286 CP şi care va permite un sprint de la zero până la 100 km/h în cinci secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide