Volkswagen Golf GTD Variant e un break diesel sportiv care consumă 4,4 l/100 km

În gama Volkswagen există deja modelul Golf GTD în haine de hatchback, care e un fel de frate diesel al legendarului Golf GTI. Ei bine, de acum înainte va exista şi un break sportiv cu acelaşi motor diesel de 2,0 litri TDI.

Volkswagen Golf GTD Variant e un break diesel sportiv care consumă 4,4 l/100 km Volkswagen Golf GTD Variant e un break diesel sportiv care consumă 4,4 l/100 km

Acesta e noul Volkswagen Golf GTD Variant. Adică un break sportiv cu motor diesel de 2,0 litri care dezvoltă 184 CP şi 380 Nm. Este, cu alte cuvinte, versiunea break a lui Golf GTD hatchback şi va concura direct (dar foarte direct) cu noul Ford Focus ST Wagon diesel, care vine cu 185 CP.

Golful diesel sportiv accelerează de la zero până la 100 km/h în 7,9 secunde, cu 0,4 secunde mai mult decât în cazul fratelui hatchback, în vreme ce consumul mediu promis e de 4,4 l/100 km.

În Germania, preţurile vor începe în jurul valorii de 32.000 de euro, iar pentru aceşti bani (care nu sunt chiar puţini) pachetul include jante de 17 inci, o suspensie sport care coboară garda la sol cu 15 mm faţă de un Golf standard, evacuări cromate, scaune sport şi faruri bi-xenon.

Cel mai probabil, vor exista două opţiuni pentru transmisie, la fel ca la Golf GTD hatchback, şi anume o manuală cu şase trepte sau o automată DSG cu şase viteze şi ambreiaj dublu.

Potrivit nemţilor de la Auto Zeitung, lansarea noului Golf GTD Variant va avea loc Salonul Auto Geneva 2015 din luna martie, urmând să apară în showroomuri imediat după aceea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.