Volkswagen Group ar putea renunţa la unele brand-uri din portofoliu. Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare

Autor: Marius Vișan 18 mart. 2019 Știri auto
Volkswagen Group ar putea renunţa la unele brand-uri din portofoliu. Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare

Directorul executiv al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că producătorul de automobile îşi revizuieşte portofoliul de mărci, în încearcarea de a creşte profitabilitatea.

„Ne revizuim portofoliul de marci, în a doua jumătate a anului putem vorbi mai multe despre acest subiect”, a declarat Diess la o conferinţă de presă, scrie Automotive News.

Producătorul de maşini deţine 12 mărci, însă dintre acestea Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare, a spus Diess.

Volkswagen începe schimbarea cu concedieri masive

Gigantul german Volkswagen a anunţat miercuri că îşi va reduce forţa de muncă cu până la 7000 de angajaţi, plan de restructurare prin care compania vrea să economisească anual 5,2 miliarde de euro până în 2023, în încercarea de a creşte marja operaţională la 6%, scrie Reuters.

Compania va reduce astfel numărul locurilor de muncă, crescând producţia de maşini electrice, ce necesită o mai redusă forţă de muncă.

„Vom accelera într-un mod semnificativ ritmul transformării noastre pentru a face din Volkswagen o maşină care să se potrivească erei electrice şi digitale”, a spus directorul de operaţiuni al VW, Ralf Brandstaetter, citat de Bloomberg.

Marja celui mai vândut model VW a scăzut la 3,8% anul trecut, de la 4,2% în 2017.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide