Volkswagen Group ar putea renunţa la unele brand-uri din portofoliu. Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare

Volkswagen Group ar putea renunţa la unele brand-uri din portofoliu. Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare

Autor: Marius Vişan acum 9 luni Știri

Directorul executiv al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că producătorul de automobile îşi revizuieşte portofoliul de mărci, în încearcarea de a creşte profitabilitatea.

„Ne revizuim portofoliul de marci, în a doua jumătate a anului putem vorbi mai multe despre acest subiect”, a declarat Diess la o conferinţă de presă, scrie Automotive News.

Producătorul de maşini deţine 12 mărci, însă dintre acestea Porsche şi Skoda nu sunt de vânzare, a spus Diess.

Volkswagen începe schimbarea cu concedieri masive

Gigantul german Volkswagen a anunţat miercuri că îşi va reduce forţa de muncă cu până la 7000 de angajaţi, plan de restructurare prin care compania vrea să economisească anual 5,2 miliarde de euro până în 2023, în încercarea de a creşte marja operaţională la 6%, scrie Reuters.

Compania va reduce astfel numărul locurilor de muncă, crescând producţia de maşini electrice, ce necesită o mai redusă forţă de muncă.

„Vom accelera într-un mod semnificativ ritmul transformării noastre pentru a face din Volkswagen o maşină care să se potrivească erei electrice şi digitale”, a spus directorul de operaţiuni al VW, Ralf Brandstaetter, citat de Bloomberg.

Marja celui mai vândut model VW a scăzut la 3,8% anul trecut, de la 4,2% în 2017.

 Comentarii
Inchide