Volkswagen - Inovaţie

Volkswagen a prezentat un Passat special, care se remarcă prin lipsa unei componente foarte importante: şoferul.

Volkswagen - Inovaţie Volkswagen - Inovaţie

Prototipul va lua parte la Urban Challenge, un concurs de 60 de mile pentru vehicule fără şofer, ce implică o simulare de participare la trafic real, cu negocierea virajelor, evitarea altor participanţi la trafic şi respectarea regulilor de circulaţie. Computerul controlează direcţia, acceleraţia şi frânele, iar oamenii de ştiinţă i-au adăugat lasere, navigaţie GPS şi camere video pentru ca maşina să poată “vedea” pe şosea.

Acum doi ani, producătorul german a introdus un Touareg într-un concurs similar în deşert, dar Passat-ul va avea o sarcină mult mai grea. Volkswagen speră ca într-o zi această tehnologie să apară şi pe modelele de stradă. “Toate aceste facilităţi dezvoltate pentru acest concurs vor face în viitor condusul mai sigur în traficul aglomerat,” a declarat Dr. Carlo Rummel, cercetător în cadrul grupului Volkswagen.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.