Volkswagen îşi construieşte propriul sistem de operare vw.os cu o armată de angajaţi

Autor: ProMotor 19 iun. 2019 Știri auto
Volkswagen îşi construieşte propriul sistem de operare vw.os cu o armată de angajaţi

Volkswagen măreşte pasul către transformarea sa digitală şi are în plan să adune laolaltă 5000 de experţi într-o divizie, iar scopul lor să fie dezvoltarea „vw.os”, un sistem unform de operare.

Prin crearea diviziei Car.Software, Volkswagen va creşte dezvoltarea software in-house de la 10% în prezent, la cel puţin 60% până în 2025, a anunţat compania.

„Suntem profesionişti de platforme hardware care acum îşi transferă competenţa către dezvoltarea software”, a spus Christian Senger, şeful serviciilor digitale pentru marca VW.

„Vom dezvolta soluţii software cu funcţii de bază uniforme pentru toate brandurile grupului, ceea ce ne va permite să reducem complexitatea”, a adăugat Senger.

Volkswagen a anunţat că toate noile sale modele vor folosi sistemul de operare „vw.os” şi Volkswagen Automotive Cloud până în 2025.

Herbert Diess, CEO-ul VW, a prezentat o extindere masivă a investiţiilor în software şi hardware, iar constructorul german a început anul acesta dezvoltarea celui mai mare sistem cloud din industria auto, alături de partenerul strategic Microsoft.

Primul model VW bazat pe vw.os o să fie ID3, hatchback-ul electric care va fi lansat în Europa anul viitor. Din 2025, toate modelele noi vor folosit vw.os.

În prezent, peste 70 de unităţi de control, cu software livrat de 200 de furnizori diferiţi, trebuie integrate în modelele VW, în timp ce mărcile grupului folosesc sisteme diferite cu funcţii similare, cum ar fi cele de navigaţie sau infotainment.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide