Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu 10 trepte

Germanii de la Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu zece trepte, precum şi la un motor diesel care produce 134 CP/litru. Aceste două soluţii vor fi adoptate pentru a ajuta grupul Volkswagen să-şi atingă scopul de a scădea media emisiilor de dioxid de carbon a modelelor sale la 95 g/km până în 2020.

Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu 10 trepte Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu 10 trepte

Grupul Volkswagen a început dezvoltarea unei cutii de viteze automate DSG cu nu mai puţin de zece trepte, a declarat Dr. Martin Winterkorn, liderul grupului auto german, în timpul evenimentului International Vienna Motor Symposium.

Pe lângă cutia cu zece viteze, germanii lucrează şi la un motor diesel ultraeficient, care va dezvolta 134 CP/litru, potrivit lui Winterkorn. Cele două soluţii vor fi adoptate pentru a ajuta grupul Volkswagen să-şi îndeplinească scopul de a scădea media emisiilor de dioxid de carbon a modelelor sale la valoarea de 95 g/km până în 2020.

Liderul grupului auto german a mai spus că motoarele cu ardere internă au încă foarte mult potenţial. „Din anul 2000, am scăzut consumul de combustibil al motoarelor noastre TDI şi TSI cu mai mult de 30%. Sunt convins că până în 2020 putem obţine o creştere a eficienţei de aproximativ 15%”, a declarat Dr. Martin Winterkorn.

O dată exactă pentru lansarea comercială a noilor descoperiri nu a fost dată. În schimb, a fost confirmat interesul grupului VW pentru dezvoltarea tehnologiei hibride plug-in. Astfel, modelele Porsche Panamera e-Hybrid şi Audi A3 e-tron urmează să fie puse în vânzare în curând, iar maşini precum Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Audi A6 şi Porsche Cayenne vor primi, la rândul lor, versiuni hibride plug-in de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.