Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu 10 trepte

Volkswagen lucrează la o cutie de viteze automată DSG cu 10 trepte

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Știri

Grupul Volkswagen a început dezvoltarea unei cutii de viteze automate DSG cu nu mai puţin de zece trepte, a declarat Dr. Martin Winterkorn, liderul grupului auto german, în timpul evenimentului International Vienna Motor Symposium.

Pe lângă cutia cu zece viteze, germanii lucrează şi la un motor diesel ultraeficient, care va dezvolta 134 CP/litru, potrivit lui Winterkorn. Cele două soluţii vor fi adoptate pentru a ajuta grupul Volkswagen să-şi îndeplinească scopul de a scădea media emisiilor de dioxid de carbon a modelelor sale la valoarea de 95 g/km până în 2020.

Liderul grupului auto german a mai spus că motoarele cu ardere internă au încă foarte mult potenţial. „Din anul 2000, am scăzut consumul de combustibil al motoarelor noastre TDI şi TSI cu mai mult de 30%. Sunt convins că până în 2020 putem obţine o creştere a eficienţei de aproximativ 15%”, a declarat Dr. Martin Winterkorn.

O dată exactă pentru lansarea comercială a noilor descoperiri nu a fost dată. În schimb, a fost confirmat interesul grupului VW pentru dezvoltarea tehnologiei hibride plug-in. Astfel, modelele Porsche Panamera e-Hybrid şi Audi A3 e-tron urmează să fie puse în vânzare în curând, iar maşini precum Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Audi A6 şi Porsche Cayenne vor primi, la rândul lor, versiuni hibride plug-in de serie.Comentarii
Inchide