Volkswagen - platformă AWD pentru clasa mică

Volkswagen va implementa pentru automobilele de clasă mică o platformă ce suportă tracţiune integrală, prefaţând astfel următoarea generaţie de derivate crossover.

Volkswagen - platformă AWD pentru clasa mică Volkswagen - platformă AWD pentru clasa mică
Volkswagen se pregăteşte intens pentru a preîntâmpina următorul curent din industria automobilistică: crossoverele de mici dimensiuni. Pentru  asta, viitoarea platformă a modelelor de clasă mică din cadrul grupului - VW Polo, Skoda Fabia şi Seat Ibiza - va fi creată pentru a putea suporta All Wheel Drive, deşi nu toate modele vor avea această facilitate,

Seat Ibiza
, deşi va fi primul model elaborat pe această platformă, nu va beneficia de avantajele rutiere ale tracţiunii integrale,  în timp ce VW Polo şi Skoda Fabia vor intra în clubul modelelor cu tracţiune pe toate cele patru roţi, chiar dacă prin intermediul unor versiuni crossover derivate.De asemenea, Audi A1 ar putea fi dotat cu quattro, deci un alt model cu aparteneţa la clasa mică cu AWD.

Mergând pe acelaşi şi Dacia s-ar putea alinia la noile tendinţe prin dezvoltarea unui crossover pe platforma lui Dacia Sandero. Acest lucru ar putea fi unul posibil tinând cont că hatchbackul românesc are o gardă la sol considerabilă fiind dezvoltat pentru drumurile deficitare ale ţărilor estice. Chiar cu ceva vreme în urmă au apărut anumite poze spion cu un model Sandero înălţat ce a alimentat zvonurile că va fi următorul SUV de la Dacia.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.