Volkswagen refuză să-i despăgubească pe europeni: ”Avem o situaţie diferită în Europa”

Autor: Gandul.info 04 iul. 2016 Știri auto
Volkswagen refuză să-i despăgubească pe europeni: ”Avem o situaţie diferită în Europa”

 


Şeful Volkswagen AG, Matthias Mueller, refuză ca producătorul auto să compenseze clienţii europeni din cauza scandalului emisiilor aşa cum s-a întâmplat în SUA. El consideră că un astfel de acord ar fi neadecvat şi imposibil de realizat din punct de vedere financiar, transmite Reuters, citat de Gandul.info.

VW a acceptat de curând să plătească 15,3 miliarde de dolari către clienţii din SUA, după ce a recunoscut că a falsificat rezulattele testelor antipoluare. Banii vor fi folosiţi la răscumpărarea vehiculelor de la consumatori şi pentrufrunizarea de  fonduri care să stimuleze producerea de autoturisme ecologice.

Comisarul european pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM, Elzbieta Bienkowska, consideră însă că producătorul auto trebuie să ofere şi clienţilor săi europeni compensaţii similare.

Bienkowska consideră că sistemul juridic diferit nu trebuie să genereze discriminare între cele două maluri ale Atlanticului. Cu atat mai mult cu cât tratarea diferită a europenilor ”nu este o modalitate de a recâştiga încrederea”, a mai adugat aceasta.

”Avem o situaţie diferită în Europa”, a spus la rândul său reprezentantul VW într-un interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag. Matthias Mueller consideră că  VW nu are probleme finaciare ar face totuşi cu greu faţă unei repetări a acordului din SUA şi pe bătrânul continent.

”Nu trebuie să fii matematician pentru a realiza că o compensaţie la un nivel ridicat arbitrar ar distruge Volkswagen”, a ţinut să precizeze acesta, adugând că  a discutat cu Bienkowska, la Bruxelles în legătură cu compensaţiile.

”În SUA, limitele privind emisiile poluante sunt mai stricte, ceea ce face mai complicată repararea autovehiculelor. Iar participarea la programul de răscumpărare este voluntară, ceea ce nu este cazul în Germania, de exemplu”, a concluzionat şeful VW.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide