Volkswagen se mută pe cloudul Amazon pentru a-şi îmbunătăţi producţia

Când industria auto bate palma cu colosul din comerţul online.

Volkswagen se mută pe cloudul Amazon pentru a-şi îmbunătăţi producţia Volkswagen se mută pe cloudul Amazon pentru a-şi îmbunătăţi producţia

Reprezentanţii gigantului german Volkswagen au anunţat în cadrul unei declaraţii că au început colaborarea cu gigantul american din comerţul online Amazon, care va colecta datele provenite de la 122 de fabrici, maşini şi sisteme VW pentru a îmbunătăţi procesele de producţie, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

În acest deal, Amazon va ajuta producătorul de automobile să contecteze fabricile şi lanţurile de aprovizionare cu peste 30.000 de locaţii şi 1.500 de furnizori, prin intermediul unei platforme de date cunoscută ca şi „Volkswagen Industrial Cloud”.

Platforma va permite VW să detecteze cât mai rapid defectele şi problemele proceselor de producţie, dar şi să optimizeze totodată funcţionarea maşinilor şi echipamentelor furnizate.

Platforma cloud ar putea fi pusă la dispoziţie şi altor producători de automobile, iar negocierile cu marile companii industriale interesate de migrarea către „Volkswagen Industrial Cloud” se află deja în desfăşurare, au declarat VW şi Amazon în cadrul unui comunicat comun de presă.

Expertiza Amazon în sectorul de producţie se va adapta la cerinţele industriei auto, au afirmat VW şi  Amazon Web Services.

Sursă: Ziarul Financiar

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.