Volkswagen se mută pe cloudul Amazon pentru a-şi îmbunătăţi producţia

Autor: Dragoş Dinu 01 apr. 2019 Știri auto
Volkswagen se mută pe cloudul Amazon pentru a-şi îmbunătăţi producţia

Reprezentanţii gigantului german Volkswagen au anunţat în cadrul unei declaraţii că au început colaborarea cu gigantul american din comerţul online Amazon, care va colecta datele provenite de la 122 de fabrici, maşini şi sisteme VW pentru a îmbunătăţi procesele de producţie, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

În acest deal, Amazon va ajuta producătorul de automobile să contecteze fabricile şi lanţurile de aprovizionare cu peste 30.000 de locaţii şi 1.500 de furnizori, prin intermediul unei platforme de date cunoscută ca şi „Volkswagen Industrial Cloud”.

Platforma va permite VW să detecteze cât mai rapid defectele şi problemele proceselor de producţie, dar şi să optimizeze totodată funcţionarea maşinilor şi echipamentelor furnizate.

Platforma cloud ar putea fi pusă la dispoziţie şi altor producători de automobile, iar negocierile cu marile companii industriale interesate de migrarea către „Volkswagen Industrial Cloud” se află deja în desfăşurare, au declarat VW şi Amazon în cadrul unui comunicat comun de presă.

Expertiza Amazon în sectorul de producţie se va adapta la cerinţele industriei auto, au afirmat VW şi  Amazon Web Services.

Sursă: Ziarul Financiar

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide