Volkswagen şi Porsche vor fuziona

Autor: Dan Vache 19 iul. 2009 Știri auto
Volkswagen şi Porsche vor fuziona

Reuters a anunţat recent că este în discuţie decizia ca familia Porsche să vândă divizia de maşini sport Porsche către Volkswagen, contra sumei de 8 miliarde de euro, acţiune care va avea loc pe data de 23 iulie.

Preluarea ar urma să fie realizată în două etape: iniţial, Volkswagen va cumpăra 49,9% din acţiuni, iar la o dată ulterioară, nespecificată încă, se va definitiva preluarea totală a Porsche AG. Ceea ce va da naştere unei companii cu nu mai puţin de 10 mărci sub umbrela sa.

Deşi anul trecut, Porsche a fost la un pas de a prelua controlul Volkswagen, iată că perioada de criză a răsturnat planurile consiliului de administraţie, iar Porsche AG s-a trezit cu datorii de circa 10 miliarde de euro. Cu toate acestea, preşedintele actual al Porsche, Wendelin Wiedeking, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai ideii ca Porsche să preia controlul VW, negociază acum o retragere de la şefia Porsche pa bani mulţi.

Foarte mulţi: se preconizează că toate primele şi indemnizaţiile se vor ridica la suma de 100 milioane de euro (unele zvonuri spunând că este suma cerută de Wiedeking pentru a renunţa la postul său şi a lăsa cale liberă noii alianţe).

Revista germană Focus susţine că sforile sunt trase de fostul şef al VW, Ferdinand Piech (artizanul planului de succes al platformelor comune), care doreşte să îl înlocuiască pe Wiedeking în comitetul director al Porsche cu Wolfgang Porsche, care este… văr al lui Piech.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide