Volkswagen şi Suzuki se ceartă pe numele "GTI"

Disputa dintre Volkswagen si Suzuki pentru numele "GTI" a ajuns într-un final la un verdict. Vezi în continuare cine a avut câştig de cauză.

Volkswagen şi Suzuki se ceartă pe numele "GTI" Volkswagen şi Suzuki se ceartă pe numele "GTI"

Curtea Europeană de Justiţie a dat în sfârşit un verdict în cazul Volkswagen vs Suzuki, conflict ce datează de mai bine de 8 ani.

Disputa a pornit de la faptul că Suzuki a adugat în 2003, pentru piaţa europeană, în denumirea modelului Swift apelativul "GTI". Şefilor de la VW nu le-a placut acest mic artificiu făcut de niponi, şi imediat au depus plângere la Curtea Europeană de Justiţie susţinând că Suzuki le foloseşte în mod ilegal numele de "GTI", acest lucru ducând la confundarea modelului lor (Golf GTI) cu cel japonez (Suzuki Swift).

Curtea Europeană de Justiţie şi-a pronunţat hotărârea, respingând cererea grupului Volkswagen, spunând că cele două modele nu pot fi confundate nici vizual nici fonetic în nici o ţară în care au fost vandute.

Acest conflict poate dăuna parteneriatului dintre Suzuki şi Volkswagen, despre care unii spun că se îndreaptă spre un "divorţ". Germanii pot contesta decizia instanţei de judecată, dar până acum nu au făcut nici un anunţ oficial.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.