Volkswagen Touareg a câştigat premiul pentru cel mai bun autoturism la German Design Awards

Autor: Marius Vișan 18 feb. 2019 Știri auto

Volkswagen Touareg a câştigat premiul pentru cel mai bun autoturism la German Design Awards. SUV-ul a fost foarte lăudat de către juriul de specialitate, mai ales în ceea ce priveşte tehnologia, standardele înalte de calitate şi elementele de entertainment.

Emblematicul Volkswagen a marcat un scor bun în evaluare datorită design-ului său atemporal şi funcţional. Motivele deciziei juriului au fost citite ca un tribut adus modelului Touareg: „Cu a treia generaţie a Touareg, Volkswagen oferă un model modern, elegant, versatil, care acoperă toate preferinţele de formă şi tehnologie şi, de asemenea, încorporează perfect calităţile clasice Volkswagen. Un SUV fantastic, proiectat armonios până la ultimul detaliu, cu un design compact şi solid, de o calitate impresionantă. O maşină perfectă de familie, impunătoare, dar şi distractiv de condus pentru orice ocazie”.

Despre noul Volkswagen Touareg

Din punct de vedere al noilor tehnologii disponibile, cu Innovision Cockpit, şoferul poate adapta sistemele de asistenţă şi setările dinamice şi de confort, pentru a corespunde preferinţelor proprii. Şoferul poate personaliza în permanenţă maşina. Noul automobil Volkswagen poate fi configurat ca un smartphone nou pentru a satisface preferinţele şi nevoile personale ale fiecăruia. Acest lucru este posibil datorită numărului mare de sisteme şi programe interconectate, controlate prin intermediul interfeţei digitale şi a volanului multifuncţional.

Touareg oferă cea mai largă gamă de sisteme de asistenţă, de control a caracteristicilor dinamice şi de dotări pentru confort integrată vreodată într-un autovehicul Volkswagen. Printre acestea se numără tehnologii precum: funcţia de asistenţă pentru vizibilitatea pe timp de noapte numită Nightvision (detectează pe timp de noapte persoanele şi animalele cu ajutorul camerei cu infraroşu), asistentul pentru ambuteiaje şi porţiuni de drum în lucru (accelerare, frânare şi direcţie parţial automatizate şi menţinerea benzii de rulare la viteze de până la 60 km/h), asistentul pentru intersecţii (reacţionează la vehiculele care intersectează Touareg în partea din faţă), direcţia activă pentru tracţiunea integrală (astfel Touareg devine la fel de manevrabil ca un automobil compact), noul sistem electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării cu braţe stabilizatoare controlate electro-mecanic, farurile IQ.Light – LED-Matrix (lumini de drum şi de întâlnire controlate interactiv cu ajutorul camerei video) şi display-ul head-up proiectat direct pe parbriz.

Volkswagen Touareg a fost lansat în Europa în anul 2018, mai întâi cu două motoare diesel de 170 kW / 231 CP şi 210 kW / 286 CP. Ulterior vor fi incluse în gamă un motor V6 pe benzină (250 kW / 340 CP) şi un turbodiesel V8 (310 kW / 421 CP). Pentru piaţa din China este pregătit un sistem de propulsie hibridă plug-in cu puterea sistemului de 270 kW/367 CP. Termenul exact de lansare a acestuia în Europa nu a fost încă decis.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide