Volkswagen va cumpăra Porsche

Grupul Volkswagen, care deţine în prezent peste jumătate din acţiunile Porsche, va cumpăra întreg pachetul, pentru suma de 3,9 miliarde de euro.

Volkswagen va cumpăra Porsche Volkswagen va cumpăra Porsche

Telenovela economică în care au jucat cei doi producători se apropie de ultimul episod. După ce în 2009 compania producătoare de maşini sport a încercat o preluare ostilă a Volkswagen, iar apoi au apărut zvonuri cu privire la fuziunea celor doi, avem de-a face, în sfârşit cu o posibilă finalitate.

Volkswagen, care deţine în prezent un procent de 50,1% din acţiunile Porsche, se pregăteşte să devină acţionar majoritar, operaţiune ce va solicita o investiţie de 3,9 miliarde de euro. Potrivit managerilor din grupul VAG, controlul temporar al tranzacţiei va fi preluat de o companie înfiinţată special pentru acest lucru.

Dacă preluarea Porsche de către Volkswagen va fi finalizată până în 2014, se estimează o economie de un miliard de euro, rezultată din plata unor taxe mai mici. Ulterior, vor fi luate măsuri pentru ca independenţa Porsche să nu aibă de suferit în urma tranzacţiei, iar organizaţiile sindicale să nu aibă motive de a protesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.