Volkswagen va lansa taxiuri-robot

Grupul Volkswagen plănuieşte să lanseze vehicule autonome care să ofere servicii precum ride-hailing sau închiriere pe termen scurt în oraşul Hefei din China, alături de partenerul său local Jianghuai Automobile.

Volkswagen va lansa taxiuri-robot Volkswagen va lansa taxiuri-robot

Grupul Volkswagen plănuieşte să lanseze vehicule autonome care să ofere servicii precum ride-hailing sau închiriere pe termen scurt în oraşul Hefei din China, alături de partenerul său local Jianghuai Automobile.

Aceste servicii sunt incluse într-un acord semnat la Barcelona între Volkswagen, JAC şi autorităţile locale din Hefei. Acest acord se încadrează în eforturile autorităţilor locale de a transforma Hefei într-un oraş inteligent, iar această transformare va oferi grupului VW ocazia de a testa noile sale tehnologii şi modele de business.

Hefei are 8 milioane de locuitori şi acolo se află şi sediul companiei JAC. Volkswagen are mai mulţi parteneri în China şi mai deţine companii de tip joint venture cu SAIC şi FAW China.

Parteneriatul dintre VW şi JAC, care presupune şi construirea de maşini electrice sub brandul Seat, pune acum accent pe dezvoltarea maşinilor autonome în China.

Subsidiara VW din China şi JAC îşi vor combina resursele şi vor colabora pentru a oferi astfel servicii de mobilitate clienţilor, printre care taxiuri-robot.

În 2017, VW şi JAC au pornit un joint venture care să dezvolte şi construiască maşini electrice sub brandul Seat al germanilor, dar şi sub brandul individual Sol. Primele maşini electrice Seat ar putea fi lansate în 2-3 ani, estimează VW.

Luna trecută, Volkswagen a început să testeze versiuni autonome ale modelului Golf pe străzile din Hamburg. Grupul Volkswagen nu a spus când ar putea vechicule autonome în oraş.


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.