Volkswagen vânează un element critic necesar maşinilor sale electrice

Constructorul auto german Volkswagen îşi întensifică eforturile ...

Volkswagen vânează un element critic necesar maşinilor sale electrice Volkswagen vânează un element critic necesar maşinilor sale electrice

Constructorul auto german Volkswagen îşi întensifică eforturile de a găsi furnizori pe termen lung de metale pentru baterii de care va avea nevoie pentru propulsia de maşini electrice.  VW a invitat în această săptămână producătorii şi traderii de cobalt, unul dintre metalele cu cea mai bună  performanţă anul acesta, pentru discuţii la cartierul său general, spun surse apropiate situaţiei. Achiziţionarea acestei componente vitale pentru baterii nu va fi simplă.

După ce a făcut o ofertă în septembrie, compania şi-a relaxat pretenţiile, propunând un preţ fix de discount. Acum VW este în „discuţii intense“ cu producătorii de materiale pentru maşinile electrice, a precizat compania.

Folosit de obicei pentru întărirea oţelului, cobaltul este utilizat în fabricarea maşinilor electrice datorită capacităţii de material conductor. Cobaltul a devenit o materie primă esenţială pentru bateriile reîncărcabile.

Cea mai mare parte din producţia mondială vine din Congo. Febra maşnilor electrice ar putea face ca preţurile să sară în sus şi ca oferta să fie limitată.

Sursă: Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.