Volkswagen vrea să producă, în serie, Golf R400

Conceptul care arăta atât de bine încât ziceai că e pregătit pentru producţia de serie, ei bine, va fi produs în serie. Doar că mai sunt câteva probleme de rezolvat.

Volkswagen vrea să producă, în serie, Golf R400 Volkswagen vrea să producă, în serie, Golf R400

Acum, că speţa hot hatchurilor depăşeşte binişor pragul de 300 de cai-putere, Volkswagen vrea să facă o demonstraţie de măiestrie şi să producă, în serie, Golf R400. Drept urmare, acum se lucrează la o versiune de producţie, după cum relatează cei de la Autocar Magazine

Animat de un motor cu patru cilindri în linie, turbo, de 2,0 litri, Volkswagen Golf R400 dispune de 400 de cai-putere şi de 450 de Newtoni-metru, distribuiţi între toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte. În materie de performanţe, R400 poate atinge, teoretic, 100 km/h în 3,9 secunde (cu start de pe loc) şi o viteză maximă de 280 km/h.

Principala provocare, în momentul de faţă, este legată de transmisie - o cutie care să poată face faţă cuplului motor. Se ia în considerare şi existenţa unei versiuni cu cutie automată, însă DSG-ul cu şase trepte al lui Golf R nu poate ţine piept unei valori mai mare de 380 de Newtoni-metru. 

Nu ştim cum ar trebui să vedem asta - altcumva decât ca o încercare din partea Volkswagen de a-şi demonstra valenţele specifice segmentului premium. Rivalii lui Golf R ar fi Mercedes-Benz A45 AMG, BMW M235i şi Audi RS3.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.