Volkswagen vrea să te lase să descui maşina cu telefonul mobil

Autor: Iulian Dnistran 08 ian. 2015 Știri auto

Am văzut deja că Volkswagen vrea să folosească ecrane mai mari în modelele din viitor, iar acum aflăm că vor să îi lase pe prietenii tăi să intre în maşină cu ajutorul unui smartphone sau a unui smartwatch (fiindcă că ţie ţi-e lene să cobori din casă, să zicem).

Ideea a fost prezentată la CES 2015, alături de alte tehnologii care îşi vor face, treptat, loc în viitoarele modele de serie ale producătorului german. De exemplu, sistemul numit Media Control le permite celor de pe bancheta din spate să schimbe, prin intermediul unei tablete, melodia care se aude în boxe (ceea ce ar trebui să-l bucure la nebunie pe şofer, sunt sigur).

Trecând în zona eco, varianta electrică a Golfului ar trebui să primească, în următorii ani, opţiunea de încărcare a bateriilor prin inducţie, ca alternativă la clasicul cablu de încărcare (care ar putea fi decuplat de unele personaje rău-voitoare).

Un alt sistem, care nu e chiar nou sau revoluţionar, se numeşte Perfect Parking şi joacă rolul unui asistent electronic ce poate parca automat maşina în spaţii paralele şi perpendiculare, după care poate să şi iasă din ele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide