Volkswagen vrea să te lase să descui maşina cu telefonul mobil

La Consumer Electronics Show 2015, nemţii de la Volkswagen au prezentat, printre altele, un sistem care îţi permite să descui maşina cu ajutorul unui smartphone sau a unui smartwatch.

Volkswagen vrea să te lase să descui maşina cu telefonul mobil Volkswagen vrea să te lase să descui maşina cu telefonul mobil

Am văzut deja că Volkswagen vrea să folosească ecrane mai mari în modelele din viitor, iar acum aflăm că vor să îi lase pe prietenii tăi să intre în maşină cu ajutorul unui smartphone sau a unui smartwatch (fiindcă că ţie ţi-e lene să cobori din casă, să zicem).

Ideea a fost prezentată la CES 2015, alături de alte tehnologii care îşi vor face, treptat, loc în viitoarele modele de serie ale producătorului german. De exemplu, sistemul numit Media Control le permite celor de pe bancheta din spate să schimbe, prin intermediul unei tablete, melodia care se aude în boxe (ceea ce ar trebui să-l bucure la nebunie pe şofer, sunt sigur).

Trecând în zona eco, varianta electrică a Golfului ar trebui să primească, în următorii ani, opţiunea de încărcare a bateriilor prin inducţie, ca alternativă la clasicul cablu de încărcare (care ar putea fi decuplat de unele personaje rău-voitoare).

Un alt sistem, care nu e chiar nou sau revoluţionar, se numeşte Perfect Parking şi joacă rolul unui asistent electronic ce poate parca automat maşina în spaţii paralele şi perpendiculare, după care poate să şi iasă din ele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.