Volkswgen Junior demonstraţie spectaculoasă de parcare

Sistemele de asistare au ajuns atât de avansate încât acum pot gara fără intervenţia umană aşa cum foarte puţini şoferi reuşesc asta, cu frâna de mână.

Volkswagen Junior este un proiect desfăşurat între subsidiară americană a mărcii germane şi Universitatea Stanford care vrea să perfecţioneze sistemele automate de parcare. Dacă acum ceva vreme ne minunam de modul cum o maşină reuşeşte tacticos să se parcheze singură, acum avem parte de o demonstraţie de parcare spectaculoasă făcută doar cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Cercetătorii de la Stanford au perfecţionat sistemele de monitorizare şi formulele folosite astfel încât sistemul se poate descurca acum cu mult mai mulţi parametri în secvenţe mult mai rapide. Probabil nu aş vrea ca maşina mea să facă aşa ceva, dar este un pas destul de mare spre a ne scăpa de povara parcărilor laterale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.