Volvo a creat scaunul gonflabil pentru copii. VIDEO

Într-o eră în care pasagerului i se acordă din ce în ce mai multă atenţie în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul în timpul deplasărilor cu maşina, inginerii de la Volvo îşi îndreaptă atenţia către copii şi implicit către cei în grija cărora se află micuţii.

Scaunul gonflabil pentru copii este ultima inovaţie venită din partea celor de la Volvo, o soluţie care, spun suedezii, oferă siguranţă şi caracter practic datorită materialelor ultrauşoare folosite la fabricare.

Mai exact, scaunul este confecţionat dintr-un material textil ţesut printr-o tehnică specială, dezvoltată de armată şi folosită până în prezent în industria navală. Inginerii au integrat o pompă în corpul scaunului, soluţie tehnică ce permite umflarea completă în 40 de secunde, iar graţie unei conexiuni Bluetooth, operaţiunile de umflare şi dezumflare se pot face prin telecomandă.

Nici greutatea de puţin sub cinci kilograme nu ar trebui să dea bătăi de cap părinţilor, plus că odată dezumflat, scaunul se pliază într-un ghiozdan ce poate fi transportat cu uşurinţă acolo unde este nevoie.

Proiectanţii spun că poate fi folosit în orice mijloc de transport, de la taxi la autobuz şi până la maşina personală. Acesta este proiectat astfel încât să poată fi montat cu spătarul orientat spre sensul de mers pentru protecţie suplimentară în caz de impact, mai ales în cazul copiilor, unde această zonă este mult mai fragilă faţă de adulţi.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.